Diva Gem

Annonse


TEST: Diva Gem

Gem Diva skiller seg ikke ut rent utseendemessig. Imidlertid skjuler det seg finesser bak det anonyme designet som gjør spilleren til noe mer enn et rent medium for avspilling av mp3-filer. I tillegg til å høre på radio, eller bruke spilleren som diktafon, kan du også bruke den som handsfree-sett til mobilen. Smart!

Null jåleri

Skjermen på Diva Gem er et såkalt fullpiksel-display, og viser ingen form for avansert grafikk. Her får du bare strengt nødvendig informasjon. Er du på jakt etter visuelt jåleri, kan du bare glemme det her. Skåret inn til beinet, er vel den mest dekkende karakteristikken av det visuelle grensesnittet.

Spilleren krever litt prøving og feiling før man får helt grepet om navigeringen. Skjønt, spesielt brukervennlig er Diva Gem ikke. Navigerings-spaken er tildels vrien å bruke, og dessuten så upresis at man lett trykker feil. Produsenten kunne med fordel gjort både knappene og funksjonstilgangen bedtydelig enklere. Diva Gem får likevel pluss for at menyene er oversatt til norsk. Slikt er nemlig ingen selvfølge.

Blåtann

Den medfølgende programvaren er dessverre både tungvint å bruke, og dessuten lite funksjonsrik. Imidlertid følger det med en finfin oppstarts-guide, som raskt setter deg inn i funksjonsfloraen. Særlig beskrivelsen av hvordan handsfree-finessen settes opp er nyttig.

Annonse


Innebygget i spilleren finnes nemlig en Bluetooth-enhet som gjør det mulig å bruke Diva Gem som handsfree-sett til mobilen. Du trenger ikke engang ta ut øreproppene når mobilen ringer. Spilleren oppdager selv innkommende telefoner, plukker opp samtalen og du kan skravle i vei uten engang å bry deg med å ta frem telefonen. Mikrofon er nemlig innebygget i selve spilleren.

Midt på treet

Lydmessig er Diva Gem et forholdsvis gjennomsnittlig produkt. Som mange andre spillere, sliter også denne med å gjengi godt i høye og lave frekvenser, mens trøkket primært ligger i midttone-spekteret. Det er kanskje unødvendig å si det, men det gjør selvfølgelig underverker med lyden straks man bytter ut de medfølgende øreproppene med skikkelige høreklokker. Til radiolytting på vei til og fra jobb fungerer den på den annen side alldeles utmerket.

Diva Gem

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Totalt sett er dette en grei MP3-spiller med enkelte praktiske tilleggsfunksjoner. Snaue to tusen kroner for 256MB lagringsplass er imidlertid ikke direkte billig, og dessverre er brukervennligheten langt fra så god som den bør være. Dette bidrar til at Diva Gem snubler på oppløpssiden, og i beste fall blir et middels MP3-alternativ. Sjekk den gjerne ut – men husk at alternativene er mange og gode.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse