Posten og sikker e-post

Annonse


Posten-passord i klartekst

Posten og sikker e-postITavisen.no-leser Frode Evensen ble svært fortørnet da han mottok brevet om avviklingen som ukryptert e-post, med brukernavn og passord i klartekst.

Ikke så sikkert

– Jeg har sendt et brev til Posten der jeg krever at de gjennomgår rutiner for behandling av passord og sensitiv informasjon, skriver Evensen i en (usikker) e-post.

Dersom noen fikk tak i brukeropplysningene, ville Postens sikre e-post ikke være så sikker lenger. Hele hensikten med systemet er jo at både avsender og mottaker skal være sikre på de som de utveksler informasjon med virkelig er de personene de gir seg ut for å være.

Begraves 28. februar

Etter den 28. februar 2005 vil ikke e-kurér og eID virke lenger. Tjenesten ble lansert den 26. februar 2001 med denne pressemeldingen.

Annonse


– Klønete håndtert

– Det stemmer at vi sendte ut brukernavn og passord i ukryptert e-post. Dette var klønete håndtert av oss, og det beklager vi, sier informasjonsssjef Merete Bergeland Jebsen i Posten til ITavisen.no.

– Årsaken til at vi nå legger ned tjenestene er for lavt volum. Totalt har vi bare fått rundt 4200 privatkunder, sier Merete Bergeland Jebsen.

eiD skal forøvrig videreføres for bedriftskunder. Posten lover å ha et alternativ klart etter 28.februar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse