Opera Software

Annonse


Mozilla for mobil

Opera SoftwareI januar kommer versjon 0,3 av Minimo, som er Mozillas nettleser for mobile enheter. Prosjektleder Doug Turner kan i et intervju med CNET News.com fortelle om hvordan de nå lager en mobil nettleser som skal konkurrere med Operas produkt.

To mobilprodusenter skal allerede ha tatt i bruk Minimo, mens nok en produsent er rett rundt hjørnet. Det samme er et samarbeid med en TV-produsent.

Spennende zoom

Den nye versjonen av nettleseren planlegger å forbedre navigering for mobilbrukere. Kanskje mest spennende er det imidlertid at Mozilla i fremtiden planlegger å inkludere en zoomfunksjon i denne nettleseren.

– Hvis du er på web på en liten skjerm har du ingen anelse om hvor alt befinner seg. For eksempel kan det være vanskelig å finne «kontakt oss»-linken på en mobiltelefon. Hvis du kan zoome ut av siden blir dette enklere, sa Turner, som sier at markedet krever et alternativ til Opera.

Annonse


– Vi kan brukes på mange plattformer som Opera ikke har mulighet til. Mozilla har blitt utviklet for å virke på hver eneste versjon av Unix, i tillegg til hver eneste type prosessor eller brikkesett, sier Turner.

Opera slår tilbake

En talskvinne for Opera hevder imidlertid at Mozilla ikke har på langt nær så mye erfaring når det gjelder utvikling for mobile plattformer. Hun fremhever blant annet at Opera «har jobbet med mobile nettlesere i mer enn seks år».

– Vi støtter alle de store prosessorene på markedet. Ikke bare kan du kjøre Opera på Windows, Mac, Linux, Solaris og FreeBSD, men du kan også kjøre det på SymbianOS, Windows Mobile, Brew, Mircoltron – og flere er på vei. Jeg tror dette er den mest omfattende listen på markedet, hevdet hun.

Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse