Fly

Annonse


Mobil snart på fly

FlyPå onsdag planlegger amerikanske myndigheter å se på et nytt regelverk som vil gjøre det mulig å bruke mobilen ombord på flymaskiner. Spørsmålet er om det er teknisk mulig, samtidig som at sikkerheten ivaretas.

Vellykket test

USAs største flyselskap, American Airlines, gjennomførte en test for en stund tilbake som gjorde at man kunne ringe og motta samtaler ombord på fly. Dette via en ny basestasjon i miniatyrstørrelse installert av Qualcomm, som har stor tro på dette.

– Det er bare et spørsmål om tid før vi kan bruke mobilen på flyet. Mange flyselskaper er mer villig til å ta en titt på dette nå, og folk er etter hvert vant til å bruke telefonen overalt, sa viseadministrerende direktør Scott Becker hos Qualcomm.

Irriterende?

Hvorvidt dette er en ønsket utvikling er ukjent, siden dette er et av de få stedene hvor man fremdeles kan slippe unna alle mobilsamtalene man overhører hver eneste dag. Flere er bekymret for hvordan støynivået ombord kommer til å oppleves.

Annonse


– Forretningsmenn kommer nå til å konkurrere med spedbarn om tittelen «mest irriterende passasjer», hevder teleanalytiker Roger Entner hos Yankee Group.

– Dette vil føre til at markedet for støyreduserende hodetelefoner kommer til å eksplodere, sier Addison Schonland, som jobber som konsulent for reiseindustrien hos Innovation Analysis Group.

Kilde: New York Times (krever registrering)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse