Nintendo DS

Annonse


– PSP en feiltakelse

Nintendo DSDet vil ennå gå en stund før PSP (Playstation Portable) når Europa og Norge.. Lørdag ble den lansert i Japan – og krigen med de håndholdte spillkonsollenes veteran Nintendo har allerede startet.

Redd for konkurranse?

Nintendos GameBoy og senere Gameboy Advance har lenge dominert markedet for hånbdholdte spillmaskiner. Nå kommer Sony og utfordrer dem med PDSP.

Det liker de tydeligvis dårlig.

Satoru Iwata, som er toppsjef i det japanske spillselskapet Nintendo, mener Sony skyter seg selv i foten med sin håndholdte spillkonsoll PSP. Han mener nemlig at Sony «mangler forståelse for hva dagens forbrulkere krever av sine spill».

Annonse


– Sony er naive

Nintendo tror Sony har designet PlayStation Portable med den «naive troen at et spill til hjemmekonsollen har de samme elementene som kreves av håndholdte spill. I stedet mener Nintendo at man må designe spill spesifikt til den nye konsollen.

– PSP har blitt designet under forutsetning av at den gylne suksessformelen fremdeles virker. Det tror ikke vi. Vi gjør alt vi kan for at folk skal si at vi hadde rett. Vi fokuserer på markedet, som er mennesker mellom 5 og 95 år. Sony har i stedet fokusert på en meget spesifikk målgruppe, sa Iwata til et samlet globalt pressekorps.

Nå er begge konsollene sluppet på det japanske markedet, og man kan nok snart se hvem som trekker det lengste strået.

Kilde: SPOnG.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse