Mozilla Firefox 0.8

Annonse


Firefox passerer 10 millioner

Mozilla Firefox 0.8Selv om det er et imponerende tall på bare litt over en måned, er det fortsatt Opera som har hegemoniet blant nettlesere som ikke heter Microsoft Internet Explorer.

To prosent Opera

Allerede i august i fjor nådde Opera 10 millionersmerket for nedlastinger. Men ser vi på Mozilla-baserte nettlesere (Netscape, Firefox, Mozilla m.fl.) under ett, er de samlet sett større enn Opera. På de annen side har Opera flere ferdige versjoner å flyte på, mens Firefox først i høst slapp sin første ferdige nettleser.

I følge statistikken fra W3 Schools har nå Internet Explorer 72 prosent av markedet, Mozilla (inkludert Firefox, men ikke Netscape) 21 prosent, Netscape rundt fem prosent og Opera 2 prosent.

Opera og Firefox jevnstore

En klar tendens er at Firefox spiser seg inn i Explorer-markedet. Det er derimot for tidlig å si om den nye Mozilla-nettleseren har tatt andeler fra Opera.

Annonse


Også ITavisen.nos lesere har kastet seg på Firefox-blølgen. I følge TNS Gallups målinger bruker nå 69 prosent av dere Internet Explorer 6.0, mens Firefox 1.0 ligger på en god 2. plass med 12 prosent. Opera-brukerne utgjør nå rundt 10 prosent av leserne våre. Tar du med de tidligere Opera-versjonene er Opera-gruppen jevnstor med Firefox-gruppen.

Kilder:
Opera.no
Mozilla.org
News.com
TNS Gallup/Webmeasure (Nielsen/NetRatings)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse