panasonic DMR-E500

Annonse


Hybrid-disk med HD-DVD

panasonic DMR-E500Fortsatt er det helt åpent hvilket av de to nye videoforatene Blu-ray og HD-DVD som vil overta DVD-platens rolle som videoformidler i de tusen hjem – om noen av dem.

Markedsmakt

Med brorparten av Hollywood med på laget kan det se ut som Toshibas HD-DVD er en vinner. Men i går kom nyheten om at mektige Disney går for Blu-ray.

Siden Sony står bak Blu Ray, benytter de all sin markedsmakt til å støtte formatet. Blant annet har de annonsert at Playstation 3 kommer til å støtte Blu-ray.

Nytt sjakktrekk

Samtidig har Microsoft og mange andre store aktører i IT-bransjen både på programvare- og maskinvaresiden ett bein i hver leir.

Annonse


Nå prøver HD-DVD-leieren seg med et nytt sjakktrekk. I oktober eller november 2005 vil de starte produksjonen av såkalte hybride HD-DVD-disker, som inneholder standard DVD-informasjon i tillegg til HD-DVD.

Vil unngå sinte forbrukere

Diskene har to lag, og skal være testet med godt resultat i et stort antall av dagens DVD-spillere.

Toshibas og de andre på HD-DVD-laget vil på på denne måten sikre seg mot at forbrukerne reagerer negativt på å måtte kjøpe seg enda en ny DVD-spiller for å få spilt av filmer i HD-DVD-formatet.

Samtidig blir det lettere for filmbransjen å lansere HD-DVD-plater når disse også kan spilles av på eksisterende DVD-spillere.

Kilde:
PCWorld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse