Oscar-statuett

Annonse


Dansk «pirat» hjelper Hollywood

Oscar-statuettKiss har gjort det til sin forretningsidé å gi blaffen i all kopisikring, soneinndeling og alt annet filmbransjen finner på for å hindre oss forbrukere å se filmene uten å betale for dem.

En smule ironisk er det derfor at nettopp Kiss blir valgt av den mektige filmbransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association Of Americ) til å lage løsningen som hindrer medlemmer av Oscar-juryen å kopiere filmene de får til gjennomsyn før avstemningen ut på nyåret.

Modifisert utgave

Det var MPAA som i sin tid tok initiativet til saken mot Jon Lech Johansen (på folkem unne kalt DVD-Jon) her i landet. Nå saksøker de privatpersoner som laster ned film via fildelingsnettverkene – etter mønster fra platebransjens organisasjon RIAA.

Til nettstedet Mpegplaycenter.com forteller utviklingsfolk fra Kiss at de har laget en modifisert utgaver av sin DVD-spiller DP-600.

Annonse


Eksklusivt format

Denne kan spille et helt spesielt format laget av selskapet Cinea, som står for plater og firmware-arkitektur. Kiss produserer spillerne som kan takle formatet.

Platene skal i følge Kiss ha høyere kvalitet enn standard DVD, men er ikke kompatible. De kan heller ikke spilles i en PC.

Stjerne med buksene nede

I fjor fikk Oscar-juryen bare VHS-kopier, etter at en DVD-kopi av filmen «Something´s Gotta Give» med Jack Nicholson og Diane Keaton ble lagt ut på nettet. Vannmerket på kopien viste at den stammet fra kopien «NYPD» og «Gudfaren»-stjernen Carmine Caridi hadde fått som medlem av Oscar-juryen.

I år skal jurymedlemmene igjen få digitale kopier uten støy og analog tåke. Samt flunkende nye spillere fra Danmark…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse