Olympus µ-mini

Annonse


TEST: Olympus µ-mini

Det er liten tvil om at det ble fokusert på design når Olympus skulle lage sin µ-mini. Kameraet kommer i seks forskjellige farger, og selv om dette apparatet er både mindre og mer elegant i figuren enn tidligere modeller, har Olympus likevel klart å bevare den robuste innpakningen. Et lekkert allværs-kamera så og si.

Lettbrukt

Olympus µ-mini er utstyrt med en 1,8 tommer stor LCD-skjerm som absolutt fungerer godt. Dessverre sliter den litt i direkte sollys, og da kommer fort savnet etter en optisk søker. Det har produsenten nemlig ikke har fått plass til her.

Forøvrig er det bra at Olympus har greid å benytte store knapper til tross for at plassen er liten. Dette gjør kameraet enkelt å betjene, og sammen med smarte og enkle menyer er brukervennligheten generelt høy. Bortsett fra en litt treg autofokus, er kameraet også svært komfortabelt å knipse bilder med.

Sikt&skyt

Dette er først og fremst et sikt og skyt kamera. Utvalget av manuelle innstillingsmuligheter er også svært begrenset. På den annen side er det mye artig automatikk i dette apparatet.

Annonse


Blant de 13 forhåndsdefinerte scenevalgene, kan du for eksempel velge et modus som heter ”behind glass”. Her hjelper kameraet deg å ta gode bilder gjennom vindusruter, noe som kan være praktisk hvis du skulle få lyst til å ta bilder ut av bussvinduet på vei til jobb. Resultatet blir faktisk overraskende bra.

Olympus µ-mini

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Strålende bilder

Optikken står Olympus for selv, og til tross for litt lav lysstyrke er bildekvaliteten likevel så godt som upåklagelig. Det er god kontrast, flott fargegjengivelse og lite støy. Fargemetningen er høy, men det er noe mange liker godt. Vi kunne imidlertid ønsket oss en litt kraftigere zoom, og synes at 2x optisk er litt i mest beskjedne laget.

Ikke minst på grunn av designet, kommer dette kameraet til å bli en slager – og en solid fjær i hatten for Olympus. Dette er nemlig udiskutabelt et meget godt, og ikke minst stilig digitalkamera. Apparatet koster 3000,-, og det er ingen upris. Kameraet er nemlig verdt hver krone.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse