Creative Nomad Jukebox Zen Xtra

Annonse


TEST: Creative Nomad Jukebox Zen Xtra 30GB

Forventningene var høye når vi åpnet den elegante pakken til Zen Xtra. Her luktet det kvalitet lang vei. Dessverre ble vi umiddelbart litt skuffet når spillerens karosseri viste seg å gi et litt billig inntrykk. Overflaten kjentes ut som tynt blikk – og ikke solid og børstet stål som først antatt. Nærmere undersøkelser viste imidlertid at vi hadde å gjøre med anodisert aluminium.

Mye plass

Denne spilleren er tung og stor, og nesten litt klumpete. Zen Xtra leveres i både 30 og 60GB, men størrelsen på selve spilleren har i dette tilfellet en naturlig sammenheng med lagringskapasiteten. Begge utgavene gir nemlig svært god lagringsplass, og særlig den største bør gi mer enn tilstrekkelig plass til selv større musikksamlinger. Vi testet imidlertid den minste utgaven.

Programvaren er relativt god og oversiktlig. Spesielt brukervennlig blir det med støtte for både dra og slipp-funksjonalitet og ikke minst gode filtreringsmuligheter slik at du lett holder styr på musikken. Her kan du dessuten enkelt konvertere mellom flere filformater, rippe cd’er og boltre deg i flere andre praktiske finesser.

God lyd

På denne spilleren får du massevis av lyd. Høy lyd. Dessuten gir den innebygde EAX-mikseren ikke bare en rekke lydbilder å velge mellom, men også flere ekstra-funksjoner som hastighetskontroll, volum-utjevning og 5-bånds EQ. Slikt kommer godt med. Et vesentlig fremskritt fra tidligere utgaver er at du også kan lage dine egne spillelister direkte i spillermenyen uten PC, somden originale Zen-spilleren krevde.

Annonse


Ved filoverføring er hastighet et vesentlig poeng. Heldigvis har Zen Xtra USB 2.0, som finnes på de aller fleste nyere PC-er. Ved overføring via USB1.1, flytter filene seg med 0.81MB per sekund, mens USB2.0 forbedrer overføringshastigheten vesentlig og gir deg 2,9MB per sekund.

Creative Nomad Jukebox Zen Xtra

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Lav pris

Displayet på 160×104 pixler er kunne vært litt større, men meny-navigeringen fungerer greit, særlig etter litt prøving og feiling. Det er imidlertid verdt å merke seg at knappene er plassert slik at det kun fungerer optimalt for høyrehendte. Er du venstrehendt vil du kunne oppleve knappene som klønete plassert.

Er du designfreak kan du bare glemme denne modellen. Er du imidlertid på jakt etter en rimelig spiller med god lyd og stor lagringskapasitet kan Zen Xtra være et godt valg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse