Digital Phishnet

Annonse


Storallianse mot «phishing»

Digital Phishnet«Phishing» er en teknikk som går ut på å lure folk til å tro at de er på en legitim nettside de kjenner fra før. I virkeligheten surfer de på en kopi som uvedkommende har lagt ut som en felle.

– Kidnapping

Dette gjelder i særlig grad nettbanker, men også nettbutikker har blitt brukt som agn av phisherne, som benytter seg av en feil i Microsofts nettleser Internet Explorer.

Denne feilen har Microsoft visst om lenge, men de har hittil ikke greid å gjøre noe effektivt md det. Seinest denne uka advarte den svenske Microsoft-sjefen Predrag Mitrovic mot phishing-aktiviteten, som han beskrev som kidnapping av kjente merkevare-nettsteder.

– Vår tids gateranere

Nå starter noen av USAs største nettaktører sammen med amerikanske myndigheter organisasjonen Digital PhishNet. Blant medlemmene er Microsoft, America Online, Digital River, EarthLink, Lycos, Network Solutions, VeriSign, FBI, Federal Trade Commission (FTC), U.S. Secret Service (USSS), og U.S. Postal Inspection Service (USPIS).

Annonse


– Phisherne er den digitale tidsalderens gateranere. De bruker datamaskiner i stedet for våpen for å stjele informasjon og identiteter fra uskyldige mennesker, sier nestleder Tatiana Platt til Betanews.com.

Privat etterforskning

Platt er tidligere amerikansk etterretningsoffiser og jobber nå som leder for sikkerhetsavdelingen i USA største internettselskap, America Online (AOL).

Hensikten med alliansen er å drive privat etterforskning, slik at politiet får nok informasjon til å kunne ta phisherne og få dem straffet. Digital PhishNet er foreløpig et hel-amerikansk prosjekt. Men siden mange phishere opererer fra andre land, er det trolig at alliansen også vil utvides til andre deler av verden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse