Jon Fredrik Baksaas

Annonse


Russisk smell for Telenor

Jon Fredrik BaksaasVimpelcom raste ned 20 prosent i handelen i Frankfurt etter at selskapet fikk presentert et mulig skattekrav på 90 millioner dollar. I tillegg påløper det bøter på 67 millioner dollar. Nå ønsker selskapet å gå i dialog med russiske myndigheter, skriver Finansavisen.

Flere krav kan komme

– Myndighetene har gjort en evaluering av 2001-ligningen, og det hevdes at en del inntekter skulle vært rullet opp i Vimpelcoms datterselskap KB-Impuls. Disse midlene er imidlertid allerede beskattet i Vimpelcom, forteller kommunikasjonsdirektør Dag Vangsnes i Telenor International Mobile.

I 2001 endte Vimpelcoms resultat før skatt på 66 millioner dollar. De bokførte skattekostnadene var på 19 millioner.

Nå kan nye krav dukke opp.

Annonse


Møter med myndighetene

– Vi kan få problemstillingen knyttet til 2002 og 2003, på bakgrunn av denne logikken, sier Vangsnes.

Dersom det dukker opp krav for de neste årene også, blir beløpene antakelig langt høyere. Det skyldes at det er først da Vimpelcoms inntjening virkelig tok av.

– Nå vil Vimpelcom ha en rekke møter med myndighetene for å forsøke å nå en løsning. Vi mener vi har en veldig god sak. Hittil er stort sett alle overensstemmelser med myndighetene blitt lagt bort eller endt med at Vimpelcom har vunnet frem, sier Vangsnes.

(Itavisen.biz)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse