Annonse


Vil forby kontantkort

Kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt leder politiets arbeid for å bekjempe organisert kriminalitet. Han hevder at arbeidet gjøres vanskeligere av at de kriminelle ofte benytter kontantkort til å gjøre seg anonyme.

– Bruken av kontantkort blant kriminelle fører til at disse aktørene anonymiseres for politiet. Det skaper ofte problemer i politiets bestrebelser på å få oppklart alvorlig kriminalitet, sier Pedersen.

Knyttes mot abonnement

Derfor hevder Pedersen at teleoperatørene må få endret regelverket, slik at dagens salg av anonyme kontantkort forbys. Politiet og Økokrim vil at all kommunikasjon på mobilen skal knyttes til abonnementer.

En ny lov som er vedtatt krever riktignok at mobiloperatørene registrerer brukerne av kontantkort fra 1. februar neste år. Likevel kreves det lite i forhold til verifisering av hvem brukerne. Derfor mener kriminalsjefen dette vil være for lite i forhold til å ha sikre data på de faktiske brukerne.

Annonse


– Derfor bør det bli forbudt å kunne kjøpe kontantkort slik som i dag. Regelverket overfor teleoperatørene må endres slik at kontantkort knyttes til et abonnement, sier Pedersen.

Med abonnemet

Hvordan dette skulle kunne gjøres via abonnementer er ukjent, men man kan jo se for seg en løsning der man betaler en symbolsk sum for å holde abonnementet åpent, mens man fyller ringetid på abonnementet med kontantkort.

Dagens kontantkort, som selges i dagligvarebutikker, bensinstasjoner og kiosker, er visstnok ettertraktet som tjuvgods på lik linje med kontanter for de kriminelle.

Kilde: Fædrelandsvennen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse