Minibank-svindel

Annonse


Tatt i tollen med falsk minibank

Minibank-svindelDekselet skulle åpenbart brukes til å svindle norske minibankkunder. Dekselet var laget etter nøyaktige mål for en bestemt type norsk minibank – komplett med åpninger for kort, sedler og kvittering.

Leser både kode og kort

De mest avanserte av disse falske minibankdekslene kan både registrere PIN-kode via et falsk tastatur, samt lese og lagre innholdet på kortets magnetstripe. Slik kan det lages en fullt fungerende kopi av offerets kort – inklusive den firesifrede PIN-koden.

– Verken tollvesenet eller politiet har noen gang sett noe liknende. Vi skal nå sende inn dekselet til Økokrim, som skal foreta nærmere tekniske undersøkelser. sier politiførstebetjent Terje Ulfsten ved Gardermoen politistasjon til Romerikes blad.

Skjedd før

Slike forsøk på minibanksvindel er imidlertid sett i Norge før. Sommeren 2003 ble både en minibank ved Mosseporten i Østfold og en i Rosenkrantzgate i Oslo sentrum utstyrt med slike lure-deksler.

Annonse


I Østfold fikk flere bankkunder tappet sine konti, mens svindelen i Oslo ble oppdaget før noen ble rammet.

I slutten av november ble det i følge Adresseavisen også oppdaget omfattende minibanksvindel i Trondheim.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse