IBM gratis PC

Annonse


IBM-PC til Kina

IBM gratis PCAvtalen innebærer også en allianse hvor IBM skal levere tjenester og finansiering til Lenovo. Samtidig blir Lenovo IBMs fremste PC-leverandør, ifølge en pressemelding. IBMs PC-sjef Stephen M. Ward tar over som konsernsjef i Lenovo.

IBM fortsatt inne

Avtalen medfører at IBM tar over 18,9 prosent av det kinesiske selskapet. Kjøpesummen for IBMs pc-divisjon er 1,25 milliarder dollar (om lag 7,8 millarder kroner), mens den totale verdien på handelen skal være 1,75 milliarder dollar (om lag 11 milliarder kroner).

Partene vil fullføre avtalen i løpet av andre kvartal neste år. Lenovo betaler 650 millioner dollar (om lag 4,1 milliarder norske kroner) kontant, og 600 millioner (om lag 3,8 millarder kroner) i Lenovo-aksjer.

IBM var en av de første selskapene som lanserte personlige datamaskiner. Nå kvitter de seg med hele bredden av maskiner, fra stasjonære til bærbare- og notebooks.

(ITavisen.biz)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse