Tivoli satellittradio

Annonse


Tivoli med satellitt

Tivoli satellittradioTivolis nye modell med støtte for det amerikanske, digitale satelittbaserte SIRIUS -nettet er klar om et par uker, og vil ligge på rundt 1800 kroner i USA.

Ikke DAB

Her hjemme lurer mange på om Tivoli vil komme med en DAB-modell. Det er det visstnok ingen planer om foreløpig. Fra før av finnes både standard bordmodell, stereomodell med CD-spiller, klokkeradio og reiseradio med oppladbart batteri. Den siste finnes til og med i en egen iPod-utgave (iPal), fargemessig tilpasset Apples populære MP3-spiller.

Det nærmeste radioen, som opprinnelig ble utviklet av den avdøde hifi-legenden Henry Kloss, kommer digitallyd er Modell Satellite #175. Den naturligvis også har FM-radio i samme kvalitet som modellene som selges her i landet.

Radioen leveres med en kompakt satellittantenne som kan ta inn Fox News, CNN og NPR – blant over 120 andre stasjoner.

Annonse


Kjendis-drahjelp

Satellittradio er i Norge bare kjent fra parabolanlegg og kabel. Men i USA har det etter hvert blitt vanlig å høre slike radiostasjoner både på kjøkkenet og i bilen.

Det kommer stadig flere stasjoner. Systemet har fått kraftig drahjelp av den kontroversielle radiokjendisen Howard Stern, som nå har flyttet helt og holdent over på SIRIUS med sine programmer.

Det går for øvrig rykter om at Apples iPod også vil bli utstyrt med satellittradio i nærmeste framtid…

Kilder:
Tivoli Audio
Gizmodo.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse