Apple iPod Photo

Annonse


TEST: Apple iPod Photo

Hva angår designet på Apple iPod Photo, hersker det ingen tvil. Den ser uforskammet lekker ut, punktum. Når Apple nå omsider lanserer femte generasjon iPod, er forventningene naturligvis høye. Særlig når spilleren omsider er utrustet med fargeskjerm og mulighet for bildevisning.

Fargeskjerm

Apple iPod Photo leveres med to harddisk-alternativer, 40 og 60GB. Når spilleren nå skal romme både bilder og musikk er det utvilsomt praktisk med stor lagringsplass og begge alternativene bør tilfredsstille de fleste behov.

Den store nyheten er selvsagt fargeskjermen. iPod-entusiaster har lenge fabulert om en slikt utgave, men først nå er det blitt en realitet. Displayet er på 220 x 176 pixler, men kunne egentlig vært litt større.

Skjermoppløsningen og 65.000 farger sørger imidlertid for sylskarp og god bildevisning. Imidlertid savner vi mulighet for zooming, rotering og andre former for tilpasning av bildene.

Annonse


Svært brukervennlig

Apple har igjen tenkt brukervennlighet i løsningene, og inkludert i pakken finner du AV-kabel som enkelt kobles fra iPod’en til tv’en. Kabelen kobles rett i hodetelefon-uttaket på selve iPod’en eller i linjeutgangen på docking-stasjonen som følger med.

Dessverre kan man ikke laste inn bilder fra minnekort direkte. Til dette trenger man Belkins Media Reader eller Camera Link (selges ikke i Norge). Og da kan du bare overføre bildene for lagring og senere videreføring til PC eller Mac – ikke vise dem på den interne skjermen eller på en TV-skjerm.

En morsom feature er imidlertid muligheten for å sette opp tv-slideshow med bakgrunnsmusikk og fiffige bildeoverganger. En åpenbar slager i familieselskapet.

Optimalisert

Apple iPod Photo framstår umiddelbart som helt lik de senere modellene. Noe av det som trekker bruksopplevelsen opp denne gang, er imidlertid menysystemet som ikke bare har fått farger, men som også fremstår som nytt og friskt. Dette skyldes i stor grad skarpere og klarere fonter, og ikke minst det faktum at både kalender, spill og menyer er justert og optimalisert for fargeskjerm. Elegant!

Apple iPod Photo

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Totalt sett er dette en velutrustet og ikke minst eksklusiv mp3-spiller. Fotodelen overgår på ingen måte følelsen av å ha hele platesamlingen på innerlomma, men er derimot en verdiøkende og morsom ekstra-finesse. Prisen på de to modellene, henholdsvis 4790,- og 5690,- bidrar riktignok til å gjøre iPod Photo til et luksusprodukt beregnet på entusiaster – men du verden som entusiastene vil kose seg!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse