Annonse


T5PC rammer mobilselskap

Prisen skal ligge rundt 100.000 kroner. For det får kjøperen utstyr, rundt 3.000 aktive kunder og en gjeld på rundt fem millioner kroner.

Momsfritt og billig

For snart et år siden gikk Netnet høyt ut med et tilbud om momsfri og dermed billig mobiltelefoni via Svalbard. I praksis er selskapet nå konkurs. Forutsetningen for momsfritaket var, ifølge Skattedirektoratet, at virksomheten faktisk hadde sin rot på Svalbard med utstyr og ansatte. Den delen av saken har også vært i orden.

Hovedeieren var det derimot ikke like mye orden på. Netnet er eid av Telebridge, hvor pyramideselskapet T5PC som er under etterforskning for kjempesvindel i milliardklassen, har en eierpost på 75 prosent.

Den resterende eierposten på 25 prosent er eid av Leiv Börge Granli, gründer og inntil september administrerende direktør i Netnet.

Annonse


Mange forbindelser til T5PC

T5PC tilbød sine medlemmer billig mobiltelefoni via Netnet, solgt gjennom Global Market, et selskap ett hundre prosent eid av T5PC, og nå også konkurs. I og med nedturen og konkursen i pyramideselskapet og salgsorganisasjonen, forsvant kundegrunnlaget i Netnet.

Totalt har Netnet 4.000 kunder, hvorav rundt 3.000 aktive, og fortsatt seks ansatte som drifter kundene. Selskapet har opp mot fem millioner kroner i gjeld. Kreditorer er hovedsakelig mobiloperatørene Netcom, Telia Sonera, fastnettoperatøren MCI og faktureringsselskapet Telebilling. Det opplyser styreleder Jonny Groth. Groth var tidligere daglig leder i T5PCs produktleverandør Global Market.

Groth opplyser at selskapet er til salgs for rundt 100.000 kroner – noe han karakteriserer som svært rimelig og nærmest et røverkjøp.

Interessenter

Pressekontakt Jeppe Normann hos T5PCs bobestyrer Advokatfirmaet Selmer bekrefter at Netnet er til salgs. Selmer går aktivt ut med et prospekt i disse dager. Normann vil forståelig nok ikke stipulere noen pris.

Han sier at tidligere eier og gründer Börge Granli i Netnet la inn et bud på et tidlig stadium. Normann opplyser at det også er andre interessenter. Det har ikke lykkes ITavisen Business å komme i kontakt med Granli.

Fungerende daglig leder i Netnet i dag er administrerende direktør Mikael Laugerud i Telebridge. Laugerud vil ikke kommentere saken.

Stortap

Pyramiden var, ifølge VG, desperat etter å få inn produkter og tjenester for å bli et lovlig selskap. Styreleder Jørn Ronnie Tagge gikk for Granlis prosjekt. Han spyttet fem millioner kroner inn i Netnet for T5PCs eierandel på 75 prosent. Pengene skal ha gått rett i lomma på gründer Granli, som selv betalte 25.000 kroner for sin eierandel på 25 prosent.

T5PC la, fortsatt ifølge VG tirsdag, ytterligere 14 millioner kroner inn i Netnet. Totalt har de dermed tapt minst 19 millioner kroner på engasjementet.

Bobestyrer Thomas Steen Brandi i Selmer regner med det meste av T5PCs investering vil gå tapt, selv om boet klarer å få solgt Netnet.

(Artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse