Clinton, Bill

Annonse


Clinton åpnet ny søkemotor

Clinton, BillDet merkelige navnet er avledet av swahili-uttrykket «accoona matata» («ingen problemer»), kjent fra Disneys «Løvenenes konge»-filmer.

Compaq-topp sjef

I sjefsstolen sitter Eckhard Pfeiffer, som tidligere var toppleder i Compaq. Ved sin side har han Stuart Kauder, som i sin tid hadde en sentral posisjon i det mektige nettannonsebyrået Doubleclick.

Accoona har donert et ukjent beløp til Bill Clintons stiftelse, som skal bekjempe AIDS. Dette var anlendingen til at den tidligere amerikanske presidenten kastet glans over åpningen. Clinton er for øvrig ikke involvert i prosjektet.

– Jeg håper dere kommer til å tjene masse penger, sa Clinton da han som første person foretok et søk på Accoona i New York i natt norsk tid.

Annonse


Kina-kontrakt

Søkemotoren har allerede fått en 20-årskontrakt med det kinesiske selskapet China Daily Information Co.. Dette gir dem tilgang til data fra om lag fem millioner kinesiske bedrifter.

Accoona ser dette som en gylden sjanse til å komme inn på det kinesiske markedet i god tid før den olympiske leker i Beijing i 2008.

Kunstig intelligens

Toppsjefen Eckhard Pfeiffer har klokkertro på at Accoona raskt vil innhente Google i popularitet. Dette fordi søkemotoren bruker en form for kunstig intelligens som angivelig øker resultatenes relevans uavhengig av søkeord.

– Accoonas kunstige intelligens vil løfte søkemotorenes ytelse til nye høyder og gi de mest relevante søk tilgjengelig i dag, sier han.

Dette kan du selv snart etterprøve på Accoona. target=_blank>accoona.com (virker ikke i skrivende stund).

Kilder: Yahoo!/AP
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse