Annonse


Apple-kamp mot «itunes.co.uk»

Cohen er medlem av en ærverdig britisk advokatfamilie, og lar seg ikke uten videre plukke på nesa av amerikansk storkapital med nærmest ubegrensede juridiske ressurser.

– Om min far ikke hadde vært advokat, hadde jeg trolig gitt opp med en gang, sier han.

Musikkportal

itunes.co.uk ble den 7. Neovember 2000 registrert som en søkemotor for musikk. I dag fungerer den nærmest som en portal for britiske, nettbaserte musikkhandlere. Inkludert Apples iTunes, som i høst åpnet sin virksomhet i Storbritannia.

Apple har nå sendt inn klage til Nominet, det britiske organet som regulerer domenenavn.

Annonse


Hendene fulle

Men det er ikke gitt at de kommer noen vei. For det første har jo Cohen et poeng når han registrerte domenet før Apple startet opp med iTunes. Og for det andre har jo Apple gjennom en avtale med britenenes pop-eksportartikkel nummer en gjennom alle tider – The Beatles – forpliktet seg til ikke å drive med musikk.

Apple har dessuten hendene fulle med søksmål allerede. Ett av dem kommer fra de gjenlevende Beatles. Et annet kom nylig fra britiske myndigheter, som mener Apple bryter EU-reglene ved å operere med høyere priser på iTunes i Storbritannia enn i Tyskland og Frankrike og samtidig nekte britiske kunder å handle i de andre EU-landene.

Kilde: The Register.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse