Napster is back

Annonse


Napster-«far» hjelper bransjen

Napster is backGjennom det nystartede selskapet Snocap skal Fanning hjelpe artister og plateselskaper med å finne fornuftige lisensmodeller for nettmusikk.

Register for rettigheter

De som vil distribuere musikken sin via fildelingsnettverk, kan registrere seg hos Snocap. I registeret spesifiserer de vilkårene for å laste ned musikken – for eksempel prisen pr. låt og hvor mange ganger den kan lastes ned.

Det kan virke som Shawn Fanning allerede har fått vind i seilene. Giganten Univarsal Music Group er med på laget, og Fanning sier at han forhandler med flere av de andre store plateselskapene.

Stoppet av søksmål

Fanning startet 19 år gammel fildelingsrevolusjonen i 1999 med Napster. Nettverket fikk raskt millioner av brukere verden over, men ble til slutt stoppet etter utallige søksmål fra platebransjen.

Annonse


Sinere har Napster gjort et slags comeback som lovlig betal-tjeneste. Mens fildelingsnettverk som Audiogalaxy, Morpheus, Gnutella, KaZaA og BitTorrent overtatt Napsters tidligere rolle. Men også disse står i fare for å bli stoppet av advokatene.

Kilder:Wired
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse