Sony HD1

Annonse


TEST: Sony NW-HD1

Liten, diskrét og lekker med rene linjer og børstet stål. Sony NW-HD1 fanger blikket ditt før du vet ordet av det. Denne lille saken er både diskrét elegant og magnetisk på samme tid, og etterlater seg et massivt inntrykk idet du løfter den opp og oppdager at produsenten faktisk laget spilleren i børstet stål. Stilig! Dette fremstår som svært gjennomarbeidet.

Seriøs konkurrent

Få knapper og lav vekt gjør dette til en spiller man kan ha i lomma uten å føle at den er i veien. På mange måter er dette kanskje den første seriøse konkurrenten til Apple iPod når det kommer til design.

Spilleren har det som trengs, og ikke noe ekstra unødvendig dilldall som enten kommer i veien eller øker størrelsen på spilleren.

Overraskende bra

Med G-sensor støtsikring tåler den et fall ut av lomma uten at dette skal forårsake problemer. Navigasjonen er enkel, og dessuten temmelig lik den man finner hos flere konkurrenter som per idag er gode på brukergrensesnitt.Hos Sony fungerer det også overraskende godt, særlig det lille displayet tatt i betraktning. Også programvaren er relativt grei å bruke, og fungerer godt selv om man er nybegynner.

Annonse


Sony HD1

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Sony HD1 kan spille over et døgn i strekk, og med 20Gb lagringskapasitet er denne krabaten ganske ”stor” til å være så liten av størrelse. Sony bruker imidlertid sitt eget filformat, ATRAC3, for å kunne lagre mer musikk.

Her kommer spillerens eneste virkelig store minus inn: All musikk du legger inn i spilleren må konverteres til Sonys eget format. Dette også er en tidkrevende og unødvendig prosess. Noe Sony selv har innsett. Derfor kommer de med en ny modell (HD3) i februar som støtter MP3 direkte. I Japan tilbyr de til og med oppgradering av HD1 og HD2 til MP3-støtte.

Men totalt er dette en svært god mp3-spiller. Særlig hvis du er på jakt etter fint utseende, er dette et interessant alternativ. Prismessig befinner vi oss midt på treet, men Sonys ytelse og design kjemper helt i teten – blant de beste.

Dette produktet fikk opprinnelig terningkast 5, men er i ettertid justert ned til 4.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse