Annonse


TEST: Killzone

Romkolonien Vekta blir invadert av de grusomme og overveldende Helghast-arméene, og du trer inn i rollen som fotsoldat på de mer humane ISA-styrkenes side. Kort fortalt: dette er SciFi-krig i forlatte, dystre omgivelser. Her skal det kriges, skytes og sprenges i storbyruiner, forblåste ørkener og jungler.


Se videoklipp fra Killzone

Tar seg godt ut

Fra første stund er det tydelig at Killzone er en påkostet produksjon. Den meget imponerende åpningssekvensen er en intens og dyktig produsert avbildning av det onde Helghast-imperiet og deres leder, som tydeligvis har lest sin Mein Kampf.

Annonse


Rent grafisk sett er dette et av de lekreste Playstation 2-spilllene noensinne. 3D-motoren er detaljert, og presser tydeligvis konsollen til det ytterste. Heldigvis flyter alt stort sett greit, men ofte opplever man grafiske brister – som at teksturer kommer på plass i seneste laget. Uansett er omgivelsene veldesignete, animasjonene gode, og det hele er gitt en lekker cinematisk og stemningsfull innpakning.

Fyr løs

Killzone er underholdende nok, hvis man liker blodige stridigheter, og har mye enkel action å by på. Men bare ikke forvent deg den store aha-opplevelsen. Handlingen er nitidig lineær, bevegelsesfriheten begrenset, og det hele kan dermed bli en smule kjedelig.

Du springer riktignok gjerne rundt med en tropp soldater ved din side, men du har ingen muligheter for å gi ordrer eller på annen dra nytte av dem. Faktisk tilfører de bare en ekstra utfordring, ved at de har en suicidalsk tendens til å hive seg foran rifleløpet ditt mens du peprer løs på Helghaster.

Killzone

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

OK, men ingen innertier

Heldigvis har man da muligheten både for nettspilling og split-screen-spilling. Dette kan være morsomt nok – ser man bort for at det ambisiøse grafikk-nivået noen ganger kan skape litt kikhoste i spillinga. Har man først en online-kapabel Playstation 2 er det her den største verdien i dette spillet ligger.

Dermed er konklusjonen ganske entydig; Killzone er ingen spillrevolusjon, men kan nok likevel gjøre nytten for actionsultne sofakrigere. Den store styrken ligger i kul presentasjon og suveren grafikk på de pregenererte filmklippene, og grei skytemoro mot andre på nettet.

Bare ikke forvent deg noe i nærheten av Halo 2.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse