World of Warcraft

Annonse


Rekordåpning for Warcraft-nettspill

World of WarcraftWorld of Warcraft (WoW), et massivt online mulitplayer rollespill, er siste storsatsning fra Blizzard, spillselskapet bak tidligere sukesser som StarCraft og WarCraft-serien.

Spillet ble lansert i USA før helgen, og satte rekord som rakest selgende PC-spill med 240 000 solgte kopier på åpningsdagen. I løpet av helgen ble ytterligere 350 000 eksemplarer solgt. Slike tall havner riktignok litt i skyggen av konsollsuksesser som Halo 2, men når det gjelder PC-spill har selv ikke knallsuksesser som The Sims opplevd samme entusiastiske mottakelse ved lansering.

Online-suksess

Som online-spill å regne ser WoW også ut til å kunne bli en gedigen suksess, da over 200 000 spillere laget kontoer den samme dagen som spillet ble tilgjengelig. Innen kl 17 samme dag var 100 000 av dem inne og spilte aktivt. Alle 40 servere som Blizzard hadde satt opp ble umiddelbart fylt til randen, og 40 nye ble satt opp for å møte den enorme pågangen.

Siden dette er et spill der man må betale en månedlig abonnementsavgift, er inntjeningspotensialet enormt.

Annonse


WoW lanseres i Norge over nyttår, men den endelig datoen er foreløpig ikke satt. En siste betatest før Europa-lansering tar fatt nå i løpet av desember.

Kilde:
Gamasutra

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse