Intel silisium

Annonse


Intel vil lage PC-«plattform»

Intel silisium

Ifølge ikke-offisielle kilder har Intel ønsker om å «plattformisere» selskapet, og vil i stedet for bare enkeltprosessorer gjerne selge mer sammensatte produkter til desktop-markedet i framtida.

Konseptet har vært en suksess og fungert utmerket på laptop; Centrino-merket er en løsning som kombinerer Intel M-prosessoren, Intel 855-brikkesettet, og selskapets Pro/Wireless-radioteknologi.

To desktop-plattformer

Den samme modellen skal nå forsøkes også for desktop-maskiner, der to nye merkenavn – ett for hjemmebruk og ett for arbeidsplassen – må utvikles. Forbrukerplattformen vil legge vekt på å være optimalisert for streaming video, trådløs kommunikasjon og sikkerhet. Bedriftsplattformen skal kunne sentralstyres og være godt beskyttet mot virus og andre trusler.

Annonse


Nøyaktig hva disse plattformene vil inneholde av teknologi er foreløpig ukjent, men det spås at plattform-prosjektet først vil komme i gang i forbindelse med de nye flerkjerne-prosessorene som skal overta for Pentium 4-prosessoren i andre halvdel av 2005.

I tillegg til nye hovedkort med integrert skjerm- og lydklort er det også rimelig å anta at den maskinvarebasert sikkerhetsløsningen LaGrande blir en del av pakka, og sannsynligvis også integrerte WiFi-komponenter.

Kilde:
PCWorld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse