Annonse


TEST: Jak 3

Jak-serien har over årene utviklet seg fra å være et rent plattformspill til å bli et skikkelig actionspill, på samme måte som Ratchet & Clank. Her kombinerer man den klassiske hoppingen på plattformer med vill kjøring over sanddynene i ørkenen, til full pumpehagleaction.

Merkelig vending

Etter at man i Jak II har reddet Haven City fra den grusomme Baron Praxis, blir man av en eller annen merkelig grunn kastet ut fra samme by i begynnelsen av spill nummer tre. Man blir forlatt i ørkenen uten mat og drikke, og varmen tar raskt knekken på våre helter. Heldigvis blir man reddet av et sært ørkenfolk rett før man forlater denne verdenen.

Byen til ørkenfolket blir en base for Jak, der han kan bevege seg mer eller mindre fritt. Karakterene i spillet gir imidlertid Jak og Daxter en rekke oppdrag som gjør at de må utforske både denne byen, ørkenområdet utenfor, Haven City og en rekke andre lokasjoner.

Utover den vanlige historien i spillet kan man også rett som det er sette i gang sin egen lille skattejakt. Spillet er nemlig fylt av en hel haug av egg, som man kan bruke til å få tilgang til hemmelig småsnacks, som våpenmodifikasjoner, nye kjøretøy og kommentarspor på filmsekvensene.

Annonse


Enorm humor

Først og fremst må humoren i spillet nevnes. Nå er ikke dette noe nytt for de som har spilt de tidligere spillene i serien, men også siste del av serien har en utrolig bra humor. Mest på grunn av sidekicket Daxter.

Hver eneste lille filmsekvens inneholder nemlig små eller store kommentarer fra Daxter. Denne figuren står i sterk kontrast til Jak, som virker som en furten fjortis i forhold. Også Pecker, som man kjenner fra tidligere, byr på mye moro.

De som står for stemmene til figurene har gjort en glitrende jobb i så måte. Mange spill prøver seg på humor, men faller igjennom på grunn av dårlige stemmeskuespillere. Her har man imidlertid skutt en innertier. Humoren er verdt prisen alene.

Her ser du skjermbilder av Jak 3 på PlayStation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Frustrerende

Størst problem hadde vi med vanskelighetsgraden i Jak 3. For dette spillet er ingen enkel affære. Bare få oppdrag klares på første forsøk, og etter utallige forsøk på å klare den samme lille oppgaven måtte vi flere ganger legge fra oss spillkontrolleren i ren frustrasjon, mens vi bannet over at vi aldri skulle plukke den opp igjen. Allikevel gikk frustrasjonen fort over, og vi var tilbake foran konsollen før vi visste ordet av det.

Heldigvis blir man sjelden sendt like langt tilbake som i konkurrenten Ratchet & Clank 3, der man nesten kunne begynne på nytt hver gang man dør. Vanskelighetsgraden skal også være dynamisk, slik at det blir enklere og enklere etter hvert, selv om det ikke alltid virker sånn.

Mye ekstra

Grafikken og animasjonene i spillet er helt suveren, og spillbarheten likeså. Vanskelighetsgraden byr som sagt på en del utfordringer, men allikevel klarte vi ikke å holde oss borte fra dette spillet.

Har man ennå ikke satt opp noen PlayStation 2-spill på ønskelisten sin til jul bør Jak 3 settes på topp, ved siden av GTA: San Andreas. Dette spillet er som laget for en lengre juleferie.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse