Firkantet TV-øye

Annonse


– IT gjør deg «psyk»

Firkantet TV-øye

Stress, depresjon og søvnløshet er blant symptomene. Det er en studie av Sara Thomée ved institusjonen for arbeids- og miljømedisin på Sahlgrenska universitetssykehuset i Gøteborg, som viser dette, skriver Dagens Industri.

It-eksponerte blir deppa

I undersøkelsen ble det samlet inn svar fra et representativt utvalg bestående av 1127 høyskolestudenter, som ble undersøkt to ganger i løpet av ett år. Studentene ble ved den første undersøkelsen delt inn i grupper i forhold til graden av eksponering for it-enheter.

Tid foran datamaskinen, mobiltelefontid, summen av data- og mobiltid, samt antallet mobiltelefonsamtaler og sms per dag ble registrert. Kvinner som var utsatt for en høy sammenlagt datamaskin- og mobiltid, rapporterte om økende antall symptom på depresjon og langvarig stress etter ett år.

Annonse


Stressa av SMS

Høy e-post og chattetid hadde sammenheng med depresjon, mens et høyt antall sms og mye chattetid hadde sammenheng med utvikling av stress. Det finnes ingen studier som viser hvordan bruk av ulike it-enheter vil påvirke den psykiske helsen over et lengre tidsperspektiv.

(ITavisen Business)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse