TEST: Samsung Digimax V-70

Samsung Digimax V-70

Til å være et 7-megapiksel kamera, med en 2 tommer stor og dessuten vridbar LCD-skjerm, er størrelsen på dette kameraet langt fra avskrekkende. Apparatet virker robust, og har fått et kledelig sølvfarget karosseri. Knappene har også god størrelse og sitter fornuftig plassert i forhold til fingrene.

Ekstra vidvinkel

Samsung Digimax V-70 er svært enkelt å bruke. Menyene er enkle å navigere seg igjennom, og den vridbare LCD-skjermen gjør det lett å ta bilder fra alle vinkler. Vi kunne imidlertid ønsket oss en litt bedre oppløsning på skjermen. 117.000 punkter blir litt i minste laget. Forøvrig er kameraet forholdsvis raskt, med unntak av utløserforsinkelsen som er i tregeste laget.

Hvis du vil ha bedre vidvinkel enn det de 38mm kameraet gir, har du også mulighet til å sette på en ekstra vidvinkel, eventuelt en telekonverter hvis du vil det. Her har du også ti forhåndsdefinerte bildemodi, som portrett, fyrverkeri, barn og landskap. I tillegg har apparatet en makrofunksjon som gjør det mulig å fotografere inntil fire centimeter fra objektet.

Annonse
Samsung Digimax V-70

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Noe støy

Samsung har fått Schneider-Kreuznach til å levere optikk til Digimax V-70. Dermed er kameraet utstyrt med 3x optisk zoom, og dessuten et forholdsvis lyssterkt objektiv. Særlig ved full vidvinkel er lysstyrken god.

Bildekvaliteten er også grei, men til tross for god fargegjengivelse kunne fargemetningen med fordel vært kraftigere. Bildene ble en anelse blasse, og hadde dessuten en antydning til støy.

Noe av det artige ved dette kameraet, er at det faktisk ikke finnes rimeligere syv-megapiksel kameraer på markedet. Veiledende pris er 4495,- og for den prisen er også et 128MB minnekort inkludert i prisen. Et ok kamera til en ok pris.

Annonse
Annonse