Sony NW-HD3

Annonse


Sony oppgraderer til MP3

Sony NW-HD3Sony lanserer i disse dager MP3-spilleren NW-HD3, en nær slektning av de tidligere modellene NW-HD1 og NW-HD2. De to siste har bare støtte for Sonys eget ATRAC-system. Det vil i praksis si at MP3-filer må konverteres til ATRAC via Sonys programvare før de kan spilles på de bærbare enhetene.

Bare for Japan

Med NW-HD3 er det definitivt slutt på denne omveien. Spilleren tar i mot MP3-filer direkte, akkurat som iPod og andre harddiskbaserte MP3-spillere på markedet.

De to tidligere modellene ka oppgraderes mot en avgift tilsvarende litt over en norsk hundrelapp. Tilbudet gjelder så langt bare i Japan.

Kommer i januar

Produktsjef Kjell Ove Marienborg hos Sony Norge opplyser til ITavisen.no at NW-HD3 vil bli tilgjengelig her i landet i siste halvdel av januar 2005. Men noe oppgraderingsprogram for de andre spillerne har han ikke hørt om.

Annonse


– Jeg kan si med sikkerhet at det ikke dreier seg om en programvareoppgradering. Dermed må nok spillerne sendes til Japan for modifisering, sier han.

Det er bare HD1 som er på markedet i Norge.

– Ingen helomvending

Marienborg er ikke uten videre med på at Sony nå har gjort helomvending når det gjelder MP3 – et format som deres søsterselskap Sony Music ikke har spesielt stor sans for.

– Vi har lenge hatt en lang rekke MP3-produkter på markedet. Blant annet i bilspillere og bærbare CD-spillere. Og fra i høst av har alle være flash-baserte spillere støttet MP3 direkte. Og harddisk-spillerne har støttet MP3 indirekte ved at filene konverteres automatisk uten at man trenger å gjøre noe aktivt, sier Marienborg.

Stadige retretter

Det er likevel liten tvil om at Sony-selskapet kjemper en indre kamp som ikke kan forstås på noen annen måte enn at de gradvis må føye seg etter forbrukernes krav om MP3-støtte.

I begynnelsen av oktober bestemte Sony Music at de skulle gi opp kopisikringssystemet CCCD, fordi platekjøperne klaget på at de ikke fikk overført musikken til iPod.

Og nå har altså siste skanse falt med den første harddsk-spilleren som tar MP3 uten plunder og heft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse