Kazaa

Annonse


Kazaa-saken i gang

KazaaBak søksmålet i Australia står verdens fire største plateselskaper: Universal, Warner, EMI og Sony BMG. De beskylder Kazaa for å være verdens største piratnettverk.

– Ikke vårt ansvar

I søksmålet heter det at Sharma Network ikke bare opprettet nettverket for at folk skulle utveksle piratkopier, men at de også visste hva som foregikk da «halve verden» begynte å bruke det.

Kazaa forsvarer seg på sin side med at de ikke har noen kontroll med hva brukerne foretar seg, og at utvekslingen av musikk og annet materiale skjer mellom de enkelte brukerne og dermed er brukernes ansvar.

Napster-parallell

Rettssaken startet i Sydney i går, der aktoratet framførte anklagene mot fildelingsnettverket som lenge var verdens mest brukte.

Annonse


Saken har klare paralleller til Napster, som etter mange runder i retten våren 2001 måtte gi tapt for sine saksøkere. Seinere har de blitt lydige mot platebransjen, og gjenoppstått som betaltjeneste.

BitTorrent har overtatt

Trusselen mot Kazaa har fått hundretusener av fildelere til å flykte til BitTorrent, som nå med god margin er det største fildelingsnettverket. Og faktisk også den største enkeltstående trafikk-generatoren på hele Internett.

Kilde: The Register.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse