E-post er for gamlinger

Internett e-post verden

Internett e-post verdenDette går fram av en ny undersøkelse i Sør-Korea, et land som vanligvis ligger noen hestehoder foran både USA og Europa når det gjelder bruken av teknologi.

To tredeler har sluttet med mail

I følge undersøkelsen, som er foretatt av Chungbuk-universitetet, er 2000 studenter spurt om hvordan de kommuniserer med hverandre.

Mer enn to tredeler svarte at de overhodet ikke bruker e-post lenger. Og mange svarte at e bare brukte det ved formelle henvendelser til firmaer og statlige institusjoner, samt i kommunikasjon med sjefer, foreldre og andre eldre autoritetspersoner.

Annonse

Vil ha svar med en gang

Som grunn til at de ikke bruker e-post oppga de fleste at de ønsker umiddelbar respons på sine henvendelser. Andre påekte at det er vanskelig å skille klinten fra hveten i den økende flommen av søppelpost.

– Den nye generasjonen hater å vente og vil helst uttrykke sine følelser der og da, sier lederen for undersøkelsen, professor Lee Ok-hwa til nettstedet Chosun.com

Også i Norge

Også i Norge ser vi de samme tendensene, selv om et foreløpig ikke er noe som tyder på at bruken av e-post går ned. I følge MSN bruker nærmere en million nordmenn MSN Messenger – størstedelen av dem unge mennesker.

Torsdag denne uka kommer det for øvrig en ny versjon av nettpratklienten – med spennende nye funksjoner som wink og nudge.

Annonse
Annonse