Fujifilm FinePix E510

Annonse


TEST: Fujifilm FinePix E510

Førsteinntrykket av dette kameraet er at det både ser og føles robust. Det bærer en lekker rustning i børstet stål, og har et solid grep. Kameraet er litt kantete i formen, men dette er bare kledelig. Apparatet får et litt retro-klassisk utseende som sikkert vil falle i smak hos mange. Fujifilm FinePix E510 har også en smart pop-up blitz, og store og gode knapper.

God LCD

Det som virkelig imponerer oss med dette apparatet, er den svært gode LCD-skjermen. Den fungerer bra under alle lysforhold, enten det er innendørs i dårlig lys eller utendørs i direkte sollys. Den har i tillegg god fargekontrast og oppløsning.

Den optiske søkeren kan vi imidlertid ikke si oss like godt fornøyd med. Den viser riktignok nøyaktig bildeutsnitt, men bildet buer forholdsvis kraftig når man tar bilder med et fish-eye objektiv. I tillegg er objektivet synlig gjennom søkeren.

Ekstra objektiv

Med dette kameraet har du også mulighet til å montére både telekonverter og vidvinkelkonverter. Disse fungerer svært godt, men også her må du være oppmerksom på at den optiske søkeren blir dekket av konverteren, og vil i den sammenhengen derfor fungere dårlig.

Annonse


Kameraet har også et godt utvalg av manuelle funksjoner, som for eksempel justering av lukker, blender, hvitbalanse og ISO. Du får også noen forhåndsdefinerte scenevalg med på kjøpet, men her er utvalget forholdsvis begrenset. Kameraet får forøvrig et lite minus for at USB-dekselet ikke er festet til selve kameraet, og dermed lett kan mistes.

Fujifilm FinePix E510

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Naturtro bilder

Fujifilm FinePix E510 har fått en bildebrikke på fem megapiksler og en Fujinon zoom lens som yter 3,2x optisk zoom. Kameraet har en vidvinkel tilsvarende på 28mm målt etter filmstandard. Optikken er absolutt bra, og bildekvaliteten likeså. Fargene blir naturtro og det er også god kontrast i bildene. Kameraet sliter imidlertid med noe bildestøy, spesielt ved full tele. Likevel er vi totalt sett godt fornøyd med bildekvaliteten.

Dette er utvilsomt et godt kjøp. Du får mye valuta for de snaue tre tusen kronene du må ut med. Selv om det er litt større enn vanlige ”lommevennlige” kameraer, er FinePix E510 et fotoapparat mange vil ha stor glede av.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse