Annonse


– Sky Kazaa som pesten

CA Spyware Information Center, nyåpnet i forbindelse med lanseringen av bedriftsløsningen PestPatrol Anti-Spyware r5, tar sikte på å føre fortløpende informasjon om applikasjoner som inneholder plagsomme «spyware»-programmer, som gjerne installeres samtidig uten brukerens viten eller samtykke. Disse ekstraprogrammene viser reklame eller sender informasjon om surfevaner og maskinkonfigurasjon tilbake til programprodusenten.

Øverst på CAs liste over pester ruver fildelingsapplikasjonen Kazaa. Andre verstinger inkluderer Ezula, Adopt.Hotbar.com, GameSpy Arcade, og Download Accelerator Plus. CA gir blant annet detaljert informasjon om hvordan man kan sørge for gjøre fullstendig avinstallasjoner av programmene, som innbefatter manuelle slettinger fra registeret.

Rotefaktor

Hver applikasjon gis også en «clot factor»-poengsum, som skal indikere hvor mye dilldall som installeres på maskinen i form av filer, mapper og register-føringer. Kazaa har eksempelvis fått en clot-score på 50, mens GameSpy Arcade roter mest med 128 poeng. Så hvorfor regnes Kazaa likevel som en større plage av CA?

– Kazaa leveres med reklameprogrammer, men er først og fremst en trussel i form av å være en peer-2-peer-applikasjon. Du åpner maskinen din og filstrukturen din for 3.5 millioner andre, og nettverket kan brukes til å spre virus og annen skadelig kode, sier Simon Perry i Computer Associates til nyhetstjenesten eWeek.

Kilde:
Computer Associates
eWeek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse