– Du slipper ikke unna Explorer

Internet Explorer 6.0

Internet Explorer 6.0Den danske sikkerhetseksperten Peter Kruse undrer seg over anbefalingen fra sikkerhetsorganisasjonen CERT, samt svenske og finske myndigheter, om at man bør slutte å bruke Microsofts Internet Explorer.

– For det første kan man slett ikke unngå å bruke nettleseren, selv om man avinstallerer den. Internet Explorer er så tett koblet til operativsystemet at det stort sett er uvesentlig om man velger en annen nettleser, sier Krise til ComOn.

Lite kunnskap

Han hevder at anbefalingen fra myndighetene beviser at deres kunnskap om nettleserens tekniske funksjonalitet er svært begrenset.

Annonse

– Dersom man følger rådet fra myndighetene skal man vite at det finnes utallige måter å starte Explorer på, selv om den ikke lenger er standard nettleser. Den kan startes fra Outlook, Outlook Express, Messenger og Acrobat Reader. Det er derfor meningsløst å gi slike råd, fortsetter Kruse.

I stedet anbefaler han at man installerer antivirus og Service Pack 2 til Windows XP. I tillegg bør man være forsiktig med hvilke nettsider man besøker og til å trykke på linker i e-poster.

Kilde: ComOn

Annonse
Annonse