Virussjokk på DreamHack

Virus Windows orm

Virus Windows ormI går, torsdag, startet datapartyet DreamHack i Elmiahallen i Jönköping i Sverige. Mange tusen ungdommer samles blant annet for å spille spill. Deltakerne har tatt med egne maskiner, noe som førte til at nettverket var fullt av virus etter bare få timer.

– Hver maskin utfører mange angrep og sender mange pakker. Men dette er bare begynnelsen. Det er ikke halvfullt her ennå. Nærmere lørdag kommer vi til å kunne se hvor mange maskiner som er smittet, sa sikkerhetsekspert Marco Righetti fra Trend Micro etter bare et par timer på konferansen.

Frem til klokken 12 på fredag har Trend Micro, som overvåker sikkerheten på Dreamhack, oppdaget hele 256 724 virus, på 886 forskjellige maskiner.

Annonse

Ormene florerer

Sikkerhetsselskapet Trend Micro er sikkerhetspartneren til Microsoft, som sponser DreamHack. De har implementert en skannerløsning som søker gjennom nettverket et i sanntid. Fokuset er utelukkende satt på nettverksormer, og antallet stiger kontinuerlig.

– Jeg tror at gjennomsnittsalderen er mellom 16 og 20 år og det er denne typen skikkelige gamers vi vil nå. De har aldri sett en patch i hele sitt liv, det finnes ingen brannmurer og antivirus ses på som noe som sinker maskinen, sier Righetti.

Kilde: Computer Sweden
Kilde: Microsofts DreamHack-side

Annonse
Annonse