TEST: The Urbz: Sims og Singelliv

Konsolleierne har nå fått en egen versjon av Sims-universet. Denne gangen er persongalleriet flyttet fra forstaden til midt i storbyen. Men det er ikke eneste endringen.

Man slipper å følge personene gjennom hele karrieren. I stedet skal man gjøre alt for å opparbeide seg cred, slik at man slipper inn på de kule klubbene og får såkalte power socials, som igjen gjør det enklere å gjøre inntrykk på andre.

Kulere enn Sims

Tittelen The Urbz: Sims og Singelliv spiller på suksesserien Sex og Singelliv og spillet prøver i likhet med denne serien å være urbant, hipt og kult. The Urbz klarer beklageligvis bare dette i små doser.

Annonse

For selv om de har tatt ungdomskulturen på kornet virker det faktisk som om spillutviklerne til tider peker nese til de forskjellige gruppene i stedet for å spille på lag med disse.

Persongalleriet er veldig stereotypt, uansett om de kommer fra hip-hop-miljøet eller vestkanten. Heldigvis fører disse stereotypene til at man havner i en rekke artige og håpløse situasjoner. Humoren er derfor på et helt annet nivå enn i de andre Sims-spillene.

Utrolig repeterende

Det største problemet med dette spillet er imidlertid at det repeterer seg selv i det uendelige. Man har riktignok en rekke nabolag man skal gjennom, men gangen i å få suksess i de forskjellige nabolagene er i prinsippet identisk.

Sosial omgang og nettverksbygging er stikkord, men når man kan følge den samme oppskriften uansett hvor man er, sier det seg selv at det ikke byr på de helt store utfordringene.

Her ser du skjermbilder av The Urbz: Sims in the City

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Altfor enkelt

Men det er ikke bare den evinnelige repetisjonen som gjør spillet enkelt. The Urbz byr på lite i forholdt til gameplay på alle områder. Som sagt går mesteparten av spillet ut på å bygge nettverk, og når man får løsningen på forhånd trengs det ikke mye hjerneaktivitet for å få suksess.

Når man snakker med mennesker (som i det store og hele blir hovedoppgaven i spillet) får man en rekke fargekodede valgmuligheter. Problemet er at fargekodene forteller deg hva resultatet blir på forhånd. Da blir det til at man velger det man vet virker og man går på autopilot gjennom størsteparten av spillet.

Riktignok må man jobbe litt for å få penger til å kjøpe de riktige klærne, siden vestkantungdommen ikke er interessert i å snakke med noen som ikke går med merkeklær. Dette åpner flere minispill der man som regel må trykke inn raske tastekombinasjoner. Ikke akkurat nyskapende.

Fascinerende døgnflue

The Urbz er et fascinerende spill, der de har tatt mye av ungdomskulturen på kornet. Men i motsetning til The Sims 1 og 2, der man har uendelige muligheter, faller den kule lillebroren gjennom på grunn av et altfor enkelt og repeterende gameplay.

Konsolleiere kan nok få litt moro ut av de stereotypiske karakterene og deres oppførsel. Allikevel blir nok dette spillet kun en døgnflue, med tanke på alle de andre og mye bedre alternativene som har dukket opp denne høsten.

Annonse
Annonse