Samsung Digimax A6

Annonse


TEST: Samsung Digimax A6

Dette er på ingen måte et pent fotoapparat. Det virker stort og klumpete, men etter en tids bruk viker det estetiske hensynet til fordel for det ergonomiske. Apparatet er nemlig svært godt å holde. Det virker dessuten forholdsvis solid. Samsung Digimax A6 er konstruert i sølvplast, og er utstyrt med en velfungerende 1,8 tommer stor LCD-skjerm.

Stjernemakro

Vi er imidlertid misfornøyd med kameraets hastighet. Her går mye tregt, og det virker som om apparatet ikke alltid får med seg at man trykker på de forskjellige knappene. Zoom-knappen har en tendens til å henge seg opp og vi måtte trykke både to og tre ganger for i det hele tatt å få slått kameraet på.

Samsung Digimax A6 har fått en bildebrikke på 6 megapiksler, og er utstyrt med flere artige funksjoner. Blant annet har kameraet en supermakro-funksjon som fungerer svært bra. Du kan knipse så nærme som 4 cm fra objektet, og det bør vel holde for selv de mest ihuga makrofotografene. Disse bildene blir dessuten svært gode.

Egen optikk

Kameraet har også flere forhåndsinnstilte scenevalg som fungerer godt. I tillegg har du også mulighet til å justere både lukkertid og hvitbalanse manuelt.

Annonse


Samsung Digimax A6

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Optikken står Samsung for selv, og kameraet har fått en 3x ganger optisk zoom. Optikken er forholdsvis lyssterk ved full vidvinkel, men vi hadde ønsket oss litt kraftigere lysstyrke ved full tele.

Bildekvaliteten er bra, og bildene oppnår god fargegjengivelse. Skal vi sette fingeren på noe, må det være at bildene gjennomgående blir litt blasse, og dessuten får litt for lav fargemetning og kontrast.

Et Samsung Digimax A6 koster tre tusen kroner. Det er absolutt en grei pris for dette kameraet. Er du i tillegg interessert i makrofotografering, kan dette apparatet by på mye moro.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse