TEST: Ratchet & Clank 3

Spillene i Ratchet & Clank-serien har klart å kombinere plattformspill med skikkelig action på en helt unik måte. Man hopper og spretter på en rekke forskjellige planeter og jobber hele tiden for å få slått kloa i nye våpen som man kan bruke til å ta knekken på alle de merkelige motstanderne man møter i kampen mot den onde Dr. Nefarious.

Ikke finner man noen simple MP5 eller forhistoriske AK47 heller. Her får man kun tak i våpen som lavapistoler og monstersugere, og det beste av alt er at de blir bedre og bedre etter hvert som du spiller. Andre hjelpemidler faller også inn i samme kategori, som antigravitasjonsstøvlene og monsterforkledningen.

Ironisk?

Noen hevder at det til tider kan være vanskelig å vite om spillutviklerne faktisk benytter ironi som et virkemiddel eller om de tar seg selv så seriøst som man i verste fall kan frykte. Vi lar utvilsomt tvilen komme den tiltalte til gode.

Annonse

Ratchet & Clank: Up Your Arsenal er stappfullt av humor. Introen er et eneste stort harselas med Star Wars-universet og den kjente agenten James Bond. Filmsekvensene gjør alene spillet verdt pengene. Ikke minst er Dr. Nefarious en riktig så festlig affære.

Åtte spillere

Den største nyheten i dette spillet er imidlertid multiplayerdelen, som lar åtte spillere kjempe med eller mot hverandre i de klassiske spillmodusene capture the flag, deathmatch eller siege.

Med alle de våpnene og hjelpemidlene man har til rådighet har man her et av de beste multiplayerspillene på noen plattform. Følelsen av å ha forvandlet en av kameratene dine til en sau med Sheepinator er pur lykke.

Er du ikke keen på å spille mot andre har du allikevel mer enn nok å henge fingrene i. Du skal jobbe hardt for å komme gjennom dette spillet på et par dager med intens spilling.

Her ser du skjermbilder av Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Skuffende lagring

Den største utfordringen med det tredje spillet i Ratchet & Clank-serien er at vanskelighetsgraden kan være forholdsvis tøff. Til tider står man bom fast. Ikke nødvendigvis fordi man ikke klarer å løse oppgavene, men fordi man sliter med å hoppe/fly riktig.

Da er det utrolig frustrerende at man ender opp et godt stykke tilbake i spillet hver gang man dør. For mulighetene til å lagre er utrolig begrensede. I tillegg er det langt mellom hver mellomstasjon der man begynner igjen etter de hyppige dødsfallene.

Man klarer til slutt å komme seg forbi selv de tøffeste stedene, men frustrasjonen brer seg raskt når man for femtende gang prøver å komme seg forbi den samme hindringen.

For barn i alle aldre

Etter tre spill i Ratchet & Clank-serien på tre år kan vi forhåpentligvis vente oss nok en oppfølger i løpet av 2005. For Up Your Arsenal følger opp den enormt gode spillhøsten og ender opp blant toppspillene.

Ikke la deg lure av den litt barnslige grafikken, siden dette er stort sett standard på plattformspill. Spillet er enormt stort, og er både morsomt og actionfylt. Ratchet & Clank: Up Your Arsenal har mye å by på for barn i alle aldre.

Annonse
Annonse