DVD-Jon slår til igjen

WMV på Linux

WMV på LinuxJohansen fortsetter sitt ustoppelige arbeid med å tirre programvare- og underholdningsbransjen. Siste utspill er Linux-støtte for Microsofts proprietære medieformat Windows Media 9, som hittil bare har kunnet spille i Windows og Mac OS.

Bruker omstridt standard

Som plattform brukes en codec (system for koding/dekoding av mediefiler) VC-1, som er utviklet av bransjeorganisasjonen Society of Motion Picture and Television Engineers (SMTE) for å innlemme Windows Media i blant annet den mulige DVD-avløseren Blu-Ray og andre nye videoformater.

SMTE og Microsoft har så langt ikke kommet til enighet om hvordan denne standarden skal brukes, og etter mye om og men er det fortsatt uklart om den vil bli støttet av den mektige organisasjonen som i realiteten bestemmer hvordan film skal lagres og presenteres rent teknisk.

Annonse

– Saksøk meg!

Jon Johansen hadde ikke tid til å vente. Under slagordet «so sue me» (bare saksøk meg) har han lagt ut skjermbilder og beskrivelser på sitt nettsted Nanocrew.net (OBS! Stor trafikk! Se speil HER).

Jon Lech Johansen ble i januar i fjor frikjent på alle punkter etter at Økokrim gikk til sak mot ham. Saken gjaldt den gangen programmet deCSS, som effektivt fjerner filmbransjens kopisikring på DVD-plater. VLC er en universell mediespiller som er laget både for Windows, Mac og Linux. Men Johansens Media 9-crack gjelder bare Linux. Videomateriale med DRM-beskyttelse kan derimot ikke spilles av – før Johansen eventuelt kommer med en ny crack.

Kilde:
Slashdot.org

Annonse
Annonse