Vil ha Counter-Strike-rekord

Counterstrike logo

Counterstrike logoI dag, torsdag, starter den svenske datakonferansen DreamHack Winter 2004 i Elmiahallen i Jönköping. Der skal 6 500 deltakere spille Counter-Strike i et forsøk på å sette verdensrekord i antall samtidige spillere.

Kraftig maskin

Guinness World Records skal overvåke rekordforsøket, som setter maskinen Unisys ES700/540 på en skikkelig prøve. Maskinen er utstyrt med 32 Intel Xeon-prosessorer på 2,2 GHz og 32 GB minne.

For to år siden satte 638 personer verdensrekord i antall samtidige Counter-Strike-spillere. Unisys mente imidlertid at antallet kunne vært doblet hvis internettforbindelsen hadde vært bedre. I år er det derfor installert en to gigabit toveis fiberforbindelse.

Annonse

Tøff konkurranse

DreamHack Winter 2004 har også fått besøk av amerikanske Johnathan «Fatal1ty» Wendel, som av flere går for å være verdens beste dataspiller. Deltakere på konferansen skal prøve å slå ham. Gjør man det vinner man en spillmaskin verdt 20 000 svenske kroner.

– Jeg kommer nok til å være der og spille stort sett døgnet rundt. Man legger opp taktikken en uke før man drar. Deretter har det mye å si at serveren er bra og at man får en god oppkobling til serveren, slik at pingen blir bra, hevder Kiah Ohlzon fra den svenske spilleliten.

Kilde: Computer Sweden
Kilde: DreamHack Winter 2004

Annonse
Annonse