Microsoft gir pirat-amnesti

Windows XP eske

Windows XP eskeMicrosoft har bestemt seg for å gå utro PC-produsenter og -forhandlere etter i sømmene. Programvaregiganten oppfatter det tydeligvis som et stadig voksende problem at PC-er selges både til bedrifter og privatpersoner med ulisensierte piratkopier av operativsystemet vedlagt.

Gratis lovlig versjon

Tanken med det nye initiativet er å la kunder som aner at den medfølgende programvaren kan være en piratkopi sende den inn til Microsoft i England for analyse.

Det eneste man trenger å gjøre er å fylle ut et spørreskjema med informasjon om hvordan du kjøpte produktet i det man sender det inn. Microsoft lover da å sende en ny, registerert og lovlig versjon av programvaren tilbake uten ekstra kostader.

Annonse

Mange av piratkopiene som selges på denne måten skal stamme fra Østen og Øst-Europa, er av meget høy kvalitet, og rettes mot avanserte PC-kjøpere.

Vil ikke ta enkeltkunder

Microsoft sier de ikke er interessert i å straffeforfølge enkeltkunder, men gjør dette for å samle mest mulig informasjon for å kunne gå etter eventuelle leverandører, forhandlerne og produsentene som selger ulisensiert programvare.

Kilde:
News.com
Microsoft.com.

Annonse
Annonse