TEST: HP Photosmart R507

HP Photosmart R507

Utseendemessig ser er dette kameraet nesten identisk ut med forgjengeren, HP Photosmart R707. Skjønt, dette apparatet er noe mindre. Kameraet har en lekker front i børstet aluminium mens baksiden er i sort plast.

Kameraet er designet med buede kanter, og selv knappene er bygget over samme lest. Liten tvil om at vi har å gjøre med en kameraprodusent som har kjønt viktigheten av lekkert design.

Stort avvik

Dessverre er LCD-skjermen bare 1,5 tommer stor, men til gjengjeld fungerer den svært godt. Den greier seg meget bra i mørke omgivelser og har også god oppløsning. I direkte sollys sliter skjermen imidlertid litt svak.

Annonse

HP Photosmart R507 er også utstyrt med optisk søker. Den er vi imidlertid ikke særlig imponert over. Her er avviket stort fra hva du ser, til hva som faktisk kommer med på bildet.

Fotohjelp

HP skal ha et solid kryss i taket for brukervennligheten på dette kameraet. Knappefunksjoner og menyer en drøm å navigere seg gjennom. Photosmart R507 har også en svært god hjelpemeny innebygget i apparatet, som fungerer som veiviser og tipser deg om alt fra praktisk fotografering til tekniske finesser.

Apparatet er utrustet med en funksjon der du lett fjerner røde øyne direkte på kameraet. Kameraet er har også en artig panoramafunksjon – idéell hvis du vil få med omfattende motiver på bildet, som for eksempel natur og landskap.

HP Photosmart R507

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Blasse bilder

Photosmart R507 har fått en bildebrikke på 4 megapiksler. I tillegg har kameraet en 3x optisk zoom, levert av Pentax. Overraskende nok er optikken faktisk mer lyssterk enn på den dyrere Photosmart R707, men bildekvaliteten er dessverre ikke upåklagelig.

Bildene har en tendens til å bli blasse i fargene, og mangler dessuten noe kontrast. Bildene preges tidvis av cyanstikk, og dessverre også endel støy.

Dette er totalt sett et artig kamera, og prisen trekker naturligvis helhetsinntrykket opp. 2500,- er absolutt en akesptabel pris, og det er liten tvil om at man får mye for pengene. Er du førstegangskjøper av digitalkamera, kan dette fort bli et spennende alternativ.

Annonse
Annonse