Stoppet Half-Life 2-pirater

Ill.: PC Gamer

Ill.: PC GamerForrige uke gikk ryktene om at selskapet bak Half-Life 2, Valve Software, hadde distribuert falske aktiveringskoder til spillet på flere wareznettsteder for å lure pirater. På tirsdag fortalte selskapet at de hadde tatt 20 000 for å forsøke å «få tilgang til Half-Life 2 uten å kjøpe det».

Suspendert

For de 20 000 aktuelle brukerne betyr det for øyeblikket at deres kontoer på Steam-nettverket er suspendert. Hvor lenge denne suspensjonen varer er imidlertid ukjent.

Valve advarte også om at kontoer kan stenges dersom man på ulovlig måte prøver å få tak i tilleggsprodukter til Steam-kontoen. Dette skal inkludere tyveri av kredittkort og kontoer man ikke eier, samt bruk av crackede versjoner av Valve-spill.

Annonse

Selskapet vil ikke ut med hvordan de tok piratene, men hevder at «metoden gjorde det ekstremt enkelt for Valve å spore opp og bekrefte det, slik at det ikke er tvil om at kontoene ble brukt til å prøve å få ulovlig tilgang til Half-Life 2». Valve nekter imidlertid på at de distribuerte falske koder for å få tatt piratene.

Kilde: GameSpot

Annonse
Annonse