Sex-sjikane avslørt av IP

Internett e-post verden

Internett e-post verdenEtter at mannen ble dømt til et halvt års fengsel for å ha misbrukt identiteten til og sjikanert til sammen fire kvinner, vil politiet nå ha større mulighet til å bruke IP-adresser som bevis.

Datatilsynet i veien

– Datatilsynet har pålagt UPC å ikke lagre logger over slik kommunikasjon. I praksis er det derfor svært lett for plageånder å benytte denne formen for sjikane. Først når vi er blitt klar over et slikt problem gjennom en anmeldelse, kan vi gripe inn. All trafikk på Internett kan som kjent spores, bare vi har tilgang til de elektroniske sporene, sier politiadvokat Anne Maria Haarr til Aftenposten.

UPC-tjeneste

Mannen brukte nettprattjenesten chat.no til å gi seg ut for å være sine ofre. Her oppfordret han ukjente menn til å sende kvinnene SMS-meldinger med obskønt innhold.

Annonse

Chat.no ligger på en UPC-server i Nederland, og via denne fant politiet fram til mannens IP-adresse. Dermed satt han i saksa.

Selv hevder mannen at noen må ha brutt seg inn på hans PC, men ble ikke trodd på dette av retten.

Annonse
Annonse