TEST: The Getaway – Black Monday

Black Monday toppsakbilde

Det første The Getaway var et underholdende actionspill satt til en imponerende virtuell rekonstruskjon av London. Riktignok var Getaway-versjonen av London et eneste stort snork hvis man sammenligner med storby-simuleringer i Grand Theft Auto-spillene, men i det minste klarte actionsekvensene å holde nok på interessen til å gjøre det hele til et relativt vellykket spill.

Oppfølgeren, dessverre, er en stor skuffelse. Ikke bare unngår The Getaway: Black Monday å gjøre London særlig mer spennende, et par nye bakgater til tross, men i tillegg er det lille som var å berge av solid spillbarhet mer eller mindre fullstendig forduftet.

Skyting og bilkjøring

Forholdet i Black Monday mellom kjøreoppdrag i Londons gater og skytebasert actionoppdrag er omtrent 60/40, men ingen av delene gir mersmak.

Annonse

Bilkjøringen er rett og slett horribel. Bilene er så og si umulig å styre på en forutsigbar måte hvis det går i stort mer enn 30 km/t, og de fullstendig urealistiske kontrollene i Black Monday får San Andreas til å fremstå som en racingsimulator. Denne gang gis vi riktignok muligheten til å kjøre motorsykkel, men det er en mager trøst når spillet er totalt blottet for kjørefølelse.

Skyteoppdragene er dessverre også stort sett håpløse. Manøvreringen er gjort unødig vanskelig, man kan ikke bruke styrespakene skikkelig for å se seg rundt, og auto-siktesystemet er så lettvint og effektivt at det tar utfordringen utav enhver skytescene. Resultatet er frustrerende, men lette skyteoppdrag der det eneste insentivet man egentlig gis til å spille videre er løftet om den neste animerte mellomsekvensen.

The Getaway: Black Monday

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Stil uten innhold

For det skal de ha, utviklerne i Sonys Soho-avdeling; skuespillerne gjør stort sett en god jobb, de datagenererte fortellende sekvensene sitter ganske godt, og måten historien er fortalt på mellom oppdragene er hipp og relativt godt gjennomført.

Men det hjelper likevel lite at innpakningen er kul, musikken groovy, atmosfæren tøff, og at du gis både flere hovedpersoner å spille og nye kjøretøy. Den grunnleggende spillbarheten i Black Monday holder rett og slett ikke mål.

Annonse
Annonse