Program kan skade Nokia 7610

Nokia 7610

Nokia 7610Ifølge antivirusselskapet F-secure kan Nokia 7610 angripes av en trojansk hest som gjør at det bare vil være mulig å ringe med telefonen. En trojansk hest er et program som utgir seg for å være noe annet enn det faktisk er, skriver svenske Mobil

Fjerner funksjoner

F-secure hevder at trojaneren Skulls angriper megapikselmobilen 7610 fra Nokia. Trojaneren har gått under navnet Extended Theme Manager og skal ha gitt inntrykk av å være et program som lar brukeren lage egne temaer på sin mobil. Skulls erstatter imidlertid alle ikonene på telefonen med hodeskaller.

Applikasjonene på telefonen kan heller ikke brukes, slik at man bare får benyttet nummertastaturet på telefonen til å ringe med.

Annonse

Programmet har blitt spredt via nettsteder der man kan laste ned såkalt shareware-programmer til Symbian-telefoner. Hvorvidt programmet også kan skade andre Symbian Series 60-mobiler er ikke kjent.

Annonse
Annonse