Filmpirater saksøkt

Hollywood

HollywoodFor to uker siden informerte den amerikanske filmorganisasjonen Motion Picture Association of America (MPAA) at de kom til å saksøke de som laster ned piratkopiert film fra nettet. Nå er de første søksmålene registrert, skriver BBC News.

Vil ikke ut med antall

MPAA har sagt at vil kreve erstatning på opptil 30 000 dollar per film i de sivile søksmålene. En talsmann for organisasjonen har informert om at de nå har satt i gang søksmål over hele USA, men vil ikke ut med antallet som er saksøkt.

– Det er ikke viktig. Det har ikke noe å si om det er 10 eller 500 søksmål. Ideen er at man ikke skal tro det finnes noen trygg havn, sier John Malcolm, som er ansvarlig for den verdensomspennende antipiratavdelingen i MPAA.

Annonse

Følger musikkbransjen

Organisasjonen følger med dette opp metodene til musikkorganisasjonen RIAA, som har saksøkt store antall enkeltpersoner for brudd på åndsverkslovene.

– Filmindustrien må rettslig forfølge de personene som laster ned våre filmer fra nettet. Fremtiden til industrien og de hundretusener som den sysselsetter må beskyttes fra denne typen tyveri, på alle måter, sa sjefen i MPAA, Dan Glickman.

Annonse
Annonse