Sony Cyber-Shot DSC-T3

Annonse


Fantastisk LCD

Ved første øyekast er det ikke lett å oppdage at man faktisk har å gjøre med et fotoapparat. Fronten er nemlig heldekket i sølv, og når Sony har skjult optikken øverst i hjørnet blir utseendet ganske atypisk digitalkameraer flest.

Rå LCD

Apparatet er utstyrt med en gigantisk 2,5 tommers LCD-skjerm. Den er svært godt oppløst, og faktisk velfungerende på absolutt alle måter. Bra lysstyrke og kontrast, og dessuten svært god i direkte lys. Stående applaus på dette punktet.

Stadig flere kameraprodusenter velger bort den optiske søkeren til fordel for en LCD-basert variant slik Sony gjør på dette kameraet. LCD-skjermer har imidlertid en tendens til å trekke mye batterikapasitet, så av strømbesparende hensyn kunne de muligens spandert en optisk søker i tillegg.

Lett å bruke

Brukervennligheten er svært godt ivaretatt på dette kameraet. Knappere er store og dessuten smart plassert. Apparatet lar seg også lett betjene med én hånd. Zoomen er ikke blant de raskeste her, men oppstarten går unna i en fei, og de fleste operasjoner forløper også smidig.

Annonse


Dette er først og fremst et sikt-og-skyt kamera. De aller heftigste funskjonene og finessene er fraværende, og er du på jakt etter et kamera med masse manuelle muligheter er ikke dette apparatet for deg. Men her har man imidlertid et godt utvalg av bildemodi, og både ISO-verdi og hvitbalanse justeres enkelt.

Carl Zeiss-optikk

Nok en gang er det Carl Zeiss som leverer optikken til Sony, og Vario-Tessar linsen fungerer utmerket. Kameraet har 3x optisk zoom som strekker seg fra 38-114mm. Spesielt morsomt er det at Sony har maktet å konstruere den optiske zoomen slik at den ikke beveger seg på utsiden av karosseriet overhode. Her foregår alt på innsiden.

Sony Cyber-Shot DSC-T3

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Vi kunne kanskje ønsket oss en litt bedre vidvinkel og noe bedre lystyrke, men bildekvaliteten er likevel god. Fargegjengivelsen er naturtro, og fri for fargestikk av noe slag. Kontrasten er også god, og bildene får en flott friskhet og spenst.

Prisen på nesten fem tusen kroner er kanskje i stiveste laget for mange, men husk: Her får man et usedvanlig elegant kamera med flere egenskaper det virkelig svinger av. Dette kameraet er absolutt verdt en titt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse