Explorer blir betal-vare

Internet Explorer 6.0

Internet Explorer 6.0Microsoft bekrefter nå at neste utgave av Internet Explorer kun vil bli tilgjengelig som en del av operativsystemet Windows Longhorn, skriver comon.dk. Dette betyr at hvis man sitter med en eldre Windows-versjon er man nødt til å kjøpe det nye operativsystemet for å få glede av den nye nettleseren.

Kanskje – kanskje ikke

Den siste store oppdateringen av nettleseren Internet Explorer kom i august 2001. Det har vært spekulert i om Microsoft ville komme til å slippe en ny versjon før Longhorn, siden konkurrenter som Opera og FireFox har tatt nye andeler i markedet den siste tiden. Det ser nå dårlig ut.

Gary Share, som er produktsjef for Windows hos Microsoft, hevder selskapet muligens kan komme til å gi ut en ny nettleser før Longhorn, men understreker samtidig at man ikke har noen konkrete planer om dette.

Annonse

Microsoft sier nemlig at de for øyeblikket er altfor opptatt med utviklingen av det nye operativsystemet, til å kunne jobbe med nettleseren.

Last ned

Nå har imidlertid selskapet lansert en ny seksjon på nettsidene Windows Marketplace der man kan laste ned ekstra programvare som utvider funksjonaliteten på dagens Internet Explorer.

Det virker imidlertid ikke som om det er en prioritet for Microsoft, siden bare én av de omtrent 1 000 produktene som kan lastes ned er laget av selskapet, nemlig MSN Toolbar.

Annonse
Annonse