Bruk mobilen som skanner

Xerox mobilscan

Xerox mobilscanXerox beskriver teknologien slik i en pressemelding:

Fire trinn

Programvare for dokumentbehandling på mobil arbeider i en fire trinns prosess. Først tas bildet, som omgående blir korrigert for uklarheter i andre trinn. Deretter konverteres bildet til sort/hvitt, som et vanlig trykt bilde i trinn tre.

Dette omfatter eliminering av skygger og refleks. For farge eller håndskreven tekst benyttes teknikken for fargemetning og hvit fargekontrast. Til sist komprimeres bildet opp til en tiendedel av en JPG, som gjør det enkelt å sende og trykke dokumentbildet.

Annonse

Filen kan sendes med Bluetooth, MMS eller faks. Når bildet når en server eller en PC med OCR (optisk tegngjenkjenning), vil flere tjenester tilbys avhengig av brukerens behov.

Bare begynnelsen

Å kunne laste ned et bilde i et mobilt miljø for så å overføre bildet mens man er i bevegelse, er likevel bare begynnelsen, mener selskapet

– I fremtiden vil vi kunne bruke andre Xerox dokumentteknologier som indeksering, henting av data og oppsummering. Til sist vil vi kunne anvende «business-to-business» dokumentfunksjoner i vanlige brukeres “snapshot” teknologi, og således endre måten mennesker kommuniserer, sier seniorforsker og prosjektleder Chris Dance.

Annonse
Annonse